Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt får inte uppfattas sentimentalt! Jag är helt och hållet nöjd med min ålder. Samtidigt är det en glädje att konstatera hur många utmärkta diktskrivare, av den unga generationen, som finns. Lycka till alla poeter och God natt!


och bäcken, som rann genom vitsippslund

Och bäcken, som rann genom vitsippslund
i vår barndoms doftande skog,
säg porlar den ännu i denna stund
eller kanske den porlat nog?
Och näcken, som spelte på stenen våt
säg, spelar han väl ännu,
eller har tystnat hans sorgsna låt
och fiolen hans gått itu?

Jag åtrår ej ungdom, det är mig nog
att snart vara gammal på jord.
Så mången villande stig mig bedrog
och så många lögnaktiga ord.
Kanske spelar näcken en stund i kväll
för unga älskande tu,
och bäcken sjunger, lycklig och säll
för alla som är som Du!




Fri vers av ingvar VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-31 23:36



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Härlig dikt, alls ej sentimental - det framkommer i andra strofen.
Du målar vackra bilder av skogar, lundar och bäckar med näcken spelandes på sin fela.
Underbara rim!
Applåd!
2007-08-01

  "Silver" VIP
Ännu en alldeles ljuvlig dikt med vackra bilder och ett djupt eftertänksamt budskap. Dina texter är som musik.

Om du är intresserad av idéer/förslag gällande takten, så hör gärna av dig. Det var några rader jag funderade på.

Underbart att få läsa lyrik som denna.
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP