Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sarkastisk, spydig, lätt partisk, otroligt rund med lite kanter, saga för vuxna med humor


Äventyr av episka slag

- Hallå! Stanna ett tag så är du snäll.
Den största av dem stora hade höjt rösten, sittandes med en skål av vad som kunde vara ostbågar men med en extra böj på 3,3326 grader. Svetten rann inte bara i pannan på Chick Norris utan verkade, som små alienerade myror även ta över Klafs kropp. Ostiga bågar med extra böj slängs repetetivt in i Klafs mun, ett svart hål.

- Tyvärr.
Chic Norris var aldrig en vältalande mördarmaskin men de få orden hon yttrade var vältaliga nog att vem som helst skulle förstå dem. Hon tog fönstervägen ned till huvudgatan, ett fall högt nog att krossa alla ben i en Kryptisk Apelsin.

Vad Chic inte visste var att samtidigt som hon var på väg mot 931 var även en annan lönnmördare på jakt efter bytespengarna för 931.

Som en svart vålnad i skuggan av en skugga rusade Fursten genom gatorna. Enda spåret av att någon precis rusat förbi var en doft av jasmin. Det är klart, man kanske undrar över klumpigt nedvällta tidningsbås, nedtrampade katter och naturligtvis den där bisarra doften av någon som har dålig matsmältning, väljer att släppa ut det bakvägen blandat med jasmin.

Både Fursten och Chic Norris var välkända och erkända lönnmördare, om inte de bästa så helt klart bättre än sämst.
Målet var 931. En cryo-potatisskalande-cyborg, senaste av sitt slag. Med förlängningssladden ikopplad kunde 931 skala långt över 100 potatisar i minuten. Hamburgerkedjorna var inte glada över idén att deras egna matberedningsmaskiner skulle utklassas av ett nutidens elslukande pommes proffs.
Priset var satt till 10.000 Zikloner, en slags valuta man inte kunde använda i affärer för att handla allehanda dagligvaror, utan en valuta du kunde använda i Lunarorkan. Nutidens Lunarstorm. Tyvärr hade inte mänskligheten lyckats avverka den snabbt spridande kontaktsidan. Då dem nått sin höjd krävde folk ett nyförvärv och titeln Lunarorkan kom till. Annars var allt det samma.

Nu dagades Gula gatorna. Då 931 alltid var inkopplad var det inget svårt att lokalisera den. Strömförsörjningen hade nått nya höjder i Gula gatorna då 931 lanserades.

Så står Chic Norris vid södra ingången. Fursten vid norra. Både i stor brådska. Chic Norris pga att om 20 min skulle Oprah´s mormorsmormor programmet börja. Fursten, hade alltid brådis.
Gatorna skulle färgas röda!




Prosa (Novell) av Fredrik78
Läst 502 gånger
Publicerad 2007-08-01 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik78
Fredrik78