Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lät bli - tror jag


Aningen förvirrad försöker jag förstå ditt svar
förstå
min tolkning
mitt uppsåt
min längtan

Var det medlidande och räddning ur nöd jag ropat efter
Var det en omedelbar lösning på det olösliga jag efterfrågade
då jag satte ord på min svaghet

Jag som trodde mig veta vad
som drev mig
trodde mig kunna
förutse
din tolkning

Jag söker inte medlidande
inte alltid
ibland låter
jag bli

Idag lät jag bli
tror jag

Menade att ge dig en bild
sökte nå dig
bjuda på den verklighet som är min
för förståelsens skull
för din skull
för vår

skull-
den

driver dig att lösa
det olösliga
betala genom att
ge mig det som inte kan bli mitt

längs den vägen förlorar jag
inte bara
det jag inte har
utan

även dig




Fri vers av Bögen
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-06 22:13



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Aj! för att vilja så väl men bli så fel. Att texten återanvänder fraser men vrider dem lite, lite hela vägen ner visar också på hur liten glidning i relationen och samtalet det behövs för att det skall gå på tok.

Var det en omedelbar lösning på det olösliga jag efterfrågade
då jag satte ord på min svaghet

skull-
den

driver dig att lösa
det olösliga

Så skir i sin frågeställning är den här texten, vilket även det visar på hur skört det kan vara. Men det går väl att reparera även sådana här saker? Måste man förlora varandra? Ja, dt är sånt jag tnker på när jag läser den här. Bra!
2007-08-23

  Effell
Grymt och tungt är det. Sådana här känslor är ju en fullständigt outtömlig källa; man kan skriva hur mycket som helst utifrån dem. Om bara inspirationen finns.
2007-08-09

    ej medlem längre
Rubriken är suverän. Den bärattar nästan lika mycket som texten...
Väldigt väldigt bra skrivet!!
2007-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Bögen