Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville kunna allt det där jag inte kunde.

Jag ville så gärna vara en i mängden,
kunna allt det där som alla andra kunde.
Jag ville att folk skulle se mig som en i mängden.
Hatade att sticka ut.
Ville absolut inte synas.

Men det är mycket man lär sig av dumheter.

Nu gör jag vad jag kan för att inte bli en i mängden,
en utav de andra.
Jag vill att folk ska se mig och ingen annan.
Jag vill sticka ut,
vill synas.

Men varör får jag inte det då?
Varför måste jag vara en i mängden?
Varför måste jag se ut som alla andra?
Varför får jag inte sticka ut?
Varför får jag inte synas?

Jo, det är för att världen vi lever i inte har ändrats.




Jag kanske har det,
men inte världen.




Fri vers av stellaa
Läst 472 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-07 10:36



Bookmark and Share


  Miss Mod
Underbart skriven och nog så sann, tyvärr.
2008-11-29

    wANTEd
Denna texten hoppas jag att jag kommer få känna igen i framtiden.

Jag är fortfarande på det första delen av dikten.
En applåd och ett bokmärke
så får vi se om jag håller med denna ytterligare nästa gång jag läser den!
2007-08-11

  Tellus Fortuna
Bra, och ... Du förändrar världen med denna dikt, och dig.
Det ska räcka med att vara ..sig själv.
2007-08-07
  > Nästa text
< Föregående

stellaa