Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTBETRAKTELSE ÅR 2006

I slutet på september tog min fru och jag
våra dopp i ett uppvärmt hav.
Det blev faktiskt ett och annat simtag
fast på detta ställdes inga krav.

Vid Medelhavets strand vi skulle kunnat vara
det var behagligt och så härligt.
Jag skall er fråga nu besvara
så öppenhjärtigt och så ärligt.

Det var i gutars land vi tog ett dopp
ja, nästan varje dag vi bara njöt.
Livsandarna var på topp
när vi kajkade runt och flöt.

Men allt var inte slut i och med detta
hösten har hängt i fram till dagens datum
Om jag nu för er får berätta
om skogen som vårt suveräna uterum.

Den 17 december tog vi oss ut i skogen
och även våran hund fick springa med.
Trattkantarellen var mogen
det kan jag säga under ed.

Tänk om julafton kan locka
så många ger sig ut.
För att kantareller plocka
så att dom tar slut.









Fri vers av c.l.ornberg
Läst 193 gånger
Publicerad 2007-08-09 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg