Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats väg



något är fel
något vill upp till ytan
det trycker på i mitt inre

vill inte släppa upp det
tror inte ens jag kan
det blixtrar till ibland
samtidigt ett hugg i magen

mina känslor gör ont
förnuft och bekvämlighet enklare
ett lurat hjärta väntar ett tag
sliter sedan förnuftet itu
inte förstått det förrän nu

lyssna på mitt hjärta
hur
bedragit det så länge
kan jag höra det tro

det låter ju bra
tragiken är
vet inte längre
vem jag är

rädd för hjärtats röst
men
kanske
jag får reda på
vad jag egentligen vill...







Övriga genrer av legolas
Läst 630 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-09 11:55



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Hjärtats väg är en gripande och mycket vacker dikt!!!!!
2007-08-24

  katt.inc
Hjärtats röst är många gånger svårt att lyssna på, i bland allt för svårt, man får ta lite i taget. Din dikt beskriver mycket fint hur det är.
2007-08-09

    wilja
tror inte hjärtan går att bedra, de låter sig helt enkelt inte luras. därför det gör så förbannat ont just där, ibland. (och tvärtom, tack och lov, ibland) hjärnan däremot kan man spela ett och annat spratt..
ett innehåll i texten som ligger och bubblar och sjuder smått, upp till ytan kommer det säkert snart.
2007-08-09
  > Nästa text
< Föregående

legolas