Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Min skog.

går till barndoms
gröna universum

en osynlig gräns
handflator öppnas
vindpust blåser
\"välkommen tillbaks\"

träden minns
skuggor ljusa

stigar värmde
bara fötter

svävade fram
lätt som luft

magiska stunder i trädkronor
nynnade med i lövens sång
förstod vad
allt levande sa

bäckens glittrande virvlar
dansande reflexer

låg på magen i gläntan
fylldes av skapelsens kraft

låg tyst andades
berusande dofter

min stora ek
omfamnad

stigen minns mina steg
eken väntar tålmodigt

kind mot skrovlig bark
jag lyfts av starka grenar
till grön himmel

\"som ett ensamt träd
så böjt av livet att kronan
tagit fäste i marken
så lever du
släpp nu mörkret
vila hos mig\"

huvud fylls av
susande sång

skimrande grönt ljus
omsluter

dansande löv
bedövande skönhet

fylls av ro
sömn

vaknar mjuk
\"res dig nu långsamt\"

lyfts ner
ler

stillla smälter
isen i mitt hjärta

sol i dvala
har väckts
går upp i
slocknad själ

livsresan svår
men nu
lyser ett milt ljus
upp min väg
berusad av livsglädje
rusar jag iväg

blir bländad
kraschar
mot ett träd...





Fri vers av legolas
Läst 606 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-12 16:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Härlig poesi...tycker om...särskilt fästad blir jag vid orden:Sol i dvala har väckts - går upp i slocknad själ - ja vandrar man åter i sina tankar ..mot det som blivit ouppnåeligt...tider som varit..kan ljuset sprida sig i mörkret...kom direkt att associera till min barndomsby...brukar ta bilen ibland och åka dit...smyga omkring och smånynna på den där låten med AnnaLena Löfgren...Minnenas kvarter...men där i slutet på din dikt...verkar det sluta illa...hoppas inte
2007-07-18

  katt.inc
\"stigen minns mina steg\"... jag märker att jag ler när jag läser dessa ord för jag har också en stig som minns mina steg och det känns tryggt. Barndomsminnen som värmer ett isande hjärta, så vackert. Ivern och glädjen över livet och sedan kraschen, du beskriver det så bra.
2007-07-13

  Hinata
Underbart magisk och roligt slut. Älskar den :)
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

legolas