Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivkramp :o), Gammalt material tidigare publicerat under dubium, se min presentation.


Kärleksvatten


Ett tyst - desperat skrik i telefon.
Mitt svar: Flygplatsen - nu ! Kom !

Du kommer sent mitt i natten med taxi.
Du, mår inte bra - min käresta.

Gråter i min famn - en fågel med
brutna vingar. En sömntablett sväljs.
Jag håller din hand.
Till slut - försvinner du in i orolig sömn.

Dina blåa ögon öppnas. Jag ser smärta.
Ett obärmhärtigt liv - du ville försvinna.
Knappt skönjbara linjer i mjuk hud,
en svår livssituation.

Jag vet vad jag skall göra, måste lyckas.
Ty, du är det vackraste som finns.
Du är mitt liv. Jag skall komma med
helande vatten - kärleksmakt.

Detta kommer att slå sönder hård yta,
förvandla frön stelnade till is.
Kärlekstårar starka som tusen vårar,
skall återuppväcka fruset liv.
Din uttorkade själ skall bli en blomstande öken.

Jag säger, det blåser kallt ute idag,
skall vi gå ut och hålla om varandra ?
En viss tvekan - men du nickar tyst.

Tillsammans vi vandrar länge och högt.
Vi ser förtrollade blomsterängar.
Men de förmår inte - smärtfyllda ögon ändå.
Vi återvänder sedan varma och fuktiga hem.

Ett varmt och mörkt badrum, stearinljus tänds.
Spelar över - glänsande kroppar,
placerade i badkar, bubbelvatten.

Molntussar flyter omkring,
skimrande vita reflexer.
Två ögonpar - förvandlas till en helhet.
Livsglädje detonerar - rummet vibrerar.
Kärlekstrance - själars dans.

Vi står upp i ett duschregn.
Svala strålar vibrerar mot varm hud.
Livets kraft brusar i oss - kärlekens vattenfall.

Handdukar torkar i mjuk harmoni.
En tyst kyss - vi vandrar in till kärleksrum.
Kryper ner - nytvättade lakan smeker.
Kärleksakt - ögon håller fast - de älskar.

Inga ord - inget avstånd finns.
Mina ögon förenade med dina.
Förflyttade till en annan dimension.
Extasen klingar ut - Rofyllda till slut.

Bekymmerslöst vi sover - trygghet.
Jag vaknar av fridsamt gryningsljus,
smyger tyst ut i trädgård och kök.

Jag bär in frukostbricka.
En röd ros, smyckad med en daggdroppe,
förs sakta upp till din söta nos.
Doften väcker dig, en rofylld varelse skimrar.

Jag säger - Godmorgon älskling !
- Jo, det blåser kallt ute idag,
skall vi gå ut och hålla om varandra ?




Prosa (Novell) av legolas
Läst 653 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-08-10 20:24



Bookmark and Share


    Issand.
underbar! :D
2007-08-24

    wilja
jag blir varm inuti. och lite mer hoppfull på nåt sätt.
2007-08-12

  aol
så naturligt vacker blev så berörd
2007-08-12

  Vilsen Annette-hittar vägen
Helt underbar kärleksbeskrivning!
Applåd!!!
2007-08-12

  AjBi
Otroligt vacker! Texten berör onekligen starkt! Vilka känslor! Vilken kärlek! Ljuuuvligt...
2007-08-12

    Bodil Sandberg
En helt otroligt vacker dikt...applåderar den och bokmärker...såklart!!!!
2007-08-11

  katt.inc
Så vackra bilder du ger. Jag kan känna värme och ömhet stråla genom dina ord.
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

legolas