Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i Fyllbulta

Inget är som väntans tider
Första advent och stjärnor i fönstret
Julpynt och ljusstakar
lyser med sin frånvaro
Pappa kommer hem full
slår mamma på käften
hon är lika full hon
Gråter mig till sömns

Inget är som juletider
Andra advent och ljus som brinner
Pepparkaksgubbar och lussekatter
finns väl bara i sagor?
Glögg finns i mängder
Sprit för hela dagen
Mamma och pappa är fulla
Gråter mig till sömns

Inget är som lussetider
Tredje advent och Lucia
tiger still och inget hörs
utom fyllesång,skrik
och möbler som förstörs
Mamma och pappa slåss
Gråter mig till sömns

Inget är som julklappstider
Fjärde advent och julafton
Inga klappar för mig
Bara en liten örfil
för jag spillde ut spriten
Tomten har glömt mig
Gråter mig själv till sömns

"Juldagsmorgon glimmar
Jag vill till socialen gå
För mitt i natten stimmar
föräldrarna som få"
Mamma och pappa
och en massa flaskor
delar golv tillsammans;
Flaskorna är dock tomma

Precis som min jul.









Fri vers av Isaac Bobjörk
Läst 300 gånger
Publicerad 2007-08-11 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isaac Bobjörk
Isaac Bobjörk