Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller tvärtom


Din karta mot min verklighet

Du hävdar din karta
mot min verklighet
och jag har nog med terräng
för dig att gå vilse i
i minst fyra livstider
om jag skulle varit dum nog
att dömma dig

Dina erfarenheter
som de mejslats ut
genom stafetten av livslängder
till filter och mallar
metamodeller i ditt sinne
opererar inte som mina
eller någon annans
Så jag försöker nysta upp dig
bänder och drar lite
lovar ”this won’t hurt a bit”
för jag vill virka dig till en syster yster

Dina hårda ord ekar ihåligt
som de approximationer
av självrättfärdigad envåldssanning
de är ett urval av
Rensa ditt tarmludd
ur åsiktstvättmaskinen
jag ber dig, som din granne
som din nästa

Genom konstgjord andning
försöker jag fylla dig
med en sorts Pygmalioneffekt
som byggt mina finaste dagar




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 375 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-12 23:18



Bookmark and Share


  mfinne
\"och jag har nog med terräng
för dig att gå vilse i
i minst fyra livstider\"

den där delen, fastnade jag för direkt!
verkligen klockren, precis som resten av texten. Du tar med mig på en resa genom tankar och bilder, jag gillart!
2007-10-05

  Eline.P
Har läst några av dina texter nu, dykt ner lite här och där. Gillar stort ditt halsbrytande språk. Vilken läsning du ger oss. Tackar!
2007-08-21

  Nina V A
Men du skriver ju bara så jäkla befrielseskönt, ordval som glimmar och man vill fan simma runt i metaforkaskaderna likt en lycklig valunge, omvänd harpun, man släpar texten med sig. Gillar titeln, inpassningen, uppnystandet, var och ens horisont och att fylla med den där känslan som byggt fina dagar, riktigt nice!
2007-08-15

  PPQ
that´s the way I like it
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand