Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är en tragedi



Det är en tragedi
att jag har köpt fler tandborstar till mig själv
än blommor till människor jag älskar

...

Jag köper fel saker
och hoppas att tidningen ska bära
nyheter från platser jag har sett
Lugna moln
seglar förbi
och jag står kvar på balkongen

...

Jag sniffar runt i snåren
men hittar inga spår
efter den jag en gång var
...

Björken utanför
har fler löv
än jag
som kallar mig lärare
...

natten är ljus
utanför

I morgon
kommer det mer post
från inkasso och reklam
Jag sveper upp dem från hallgolvet
bär dem till papperskassen
travar dem på hög
Slänger dem i containern
Snart är de tillbaka



© Anders Bek, 2002




Fri vers av Anders Bek
Läst 431 gånger
Publicerad 2004-02-24 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek