Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De som inget hem har...


Odysseus

När nöden väntar på dig i livet
och ditt skafferi gapar tomt
som faraos gravkammare, säg mig:
Vilka frukter bär du med dig hem -
hur mycket palmvin i din lägel?

Din stig må vara snårig, oländig,
och dina fötter fulla med blåsor,
men glöm inte att fylla din ränsel;
för eldstaden sprakar trivsammare
efter ett middagsmål som mättat.

Så även om din dag varit motig
full av fallgropar och snårskog
låt dig fägnas av kärlekens timme
i skuggorna av brasans drömmar
och med hunden vid dina fötter.




Fri vers (Fri form) av Lars Beermann
Läst 214 gånger
Publicerad 2007-08-15 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann