Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna till tystnaden

Lyssna till tystnaden min kära
och hör ett crescendo stiga ur intet,
när naturen spelar en melodi
som bara du kan höra.
Pulsen ligger i ditt armbandsur.

En svala av valfri sort
som flyger efter väder
stämmer in sin ljusa sopran med en tjatter-lik sång
till vindens dova bas.
Hos mig klingar vatten med.

De grönskande trädens slagverk
tillsammans med blommor och blader
risslar och tisslar och leker med unga humlehjärtan
som kärleksfullt brummar sitt känsliga vibrato till svar.
Söker honungslena smekningar.

Lång bortom fjärran
hörs en kråkfågel kraxa
bryter det rena med sitt hesa skri
likt en tondöv som tror hon kan sjunga.
Ekot gör det vackert.

Än tickar det från ditt armbandsur
trots att det börjar bli sent,
det kommer aldrig sluta
så lyft det mot örat, räkna tyst och slut dina vackra ögon.
Somna som till en vaggvisa.




Fri vers av Cinnika
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-19 12:41



Bookmark and Share


  stefan.g
Mycket bra skriven!
2007-08-19

  Night Soul Woman
Bra skrivet!
*applåd*och*bokmärkes*
tack för läsningen
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Cinnika
Cinnika