Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
no.


kanske är det våren, kanske inte

och post-it-lappar med klister på baksidan är
rätt så praktiskt när man inte kan hålla reda
på tankarna längre
nackdelen är ju förstås att både väggar
och tak i mitt rum kommer vara inslagna
av ett rosa papperstäcke tillslut
det kanske inte är så snyggt eller så
men vad gör man inte för lite ordning och
reda i oredan?

jag skar mig på en av de där lappanra
häromdagen föresten, ni vet
och jag vart nästan lite smått
panikslagen när det droppade blod från fingret ner på knät
visserligen hade jag inte kunnat
blöda ihjäl och inte heller var jag
rädd för att fläcken inte skulle gå bort
det var snarare så att det bara var så
liksom för sakens skull
plus att jag inte är så bra med blod


kanske är det våren
och blommorna som gör det
kanske är det livet
och kärleken

allt går inte att täcka över med tipp-ex
men det kanske inte gör så mycket när det
inte finns något jag vill täcka över
haha herregud livet är ju som
en saga
bara det att i våran saga finns det djupa hål
och visst är det så att man lätt kan
trampa fel och bryta både ena och
båda benen och visst kan man falla helt
fast ni vet väl att alla sagor slutar på ett bra sätt
och ni vet
det är ju klassiskt att den slutar
med att alla levde lyckliga i alla sina dagar
och vet ni
det kanske låter konstigt
men det ska jag också

kanske är det våren
och blommorna som gör det
kanske är det livet
och kärleken







Fri vers av Andrea
Läst 423 gånger
Publicerad 2005-04-08 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andrea
Andrea