Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Loreley är sagan om en sjöjungru med samma namn som med sång lockar till sig de förbiseglande så att de omkommer.


Loreley

De första stjärnor på valvet välva
och slupen gunga stilla fram.
På bergets dunkla kam
sjunger klippans älva - Loreley.

Sitt hår hon reder i måneglansen
och slupen glida på glittrad våg.
Av vemod fylls min håg
och jag mister sansen - för Loreley.

Jag glömmer grunden inunder slupen;
För gripen av älvans trolska sång,
fylld av ett ljuvligt tvång
lockas jag i djupen - av Loreley.




Fri vers av Erik L
Läst 499 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-22 07:38



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Sitter här och nynnar Ich weiss nicht was soll es bedeuten das ich so traurig bin, ein Märchen aus alten Zeiten das kommt mir nicht aus dem sind.....så skickligt du fångade denna gamla sägen!
Bravo..
2007-09-09

  tjort
Väldigt vackert! Du har rätt, jag diggade den!
Du använder ett stort ordförråd där ord jag knappt hört talas om ingår.
Men dagens unga generation är ju förtappad ;-P
2007-09-05

    JJ VIP
En förädisk skönhet! Jag ser tolkningsmöjligheter det första som slår mig är narkotikans Loreley...men allternativen är många där förlisning är möjlig...Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-08-26

  Smultris
Ja visst behärskar du diktandet, här läser jag något för första gången av dig och blir positivt överaskad. Mycket trevligt.
2007-08-26

    Issand. VIP
som en saga , ja det med efter varje - passar in väldigt bra..
vackert!
2007-08-24

    Bodil Sandberg
Vilken underbar text...flyterså fint och är härligt målerisk!!!
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L