Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min Helena, min äldsta och förstfödda dotter Underbara du!


Till min förstfödda

Söta lilla du
nja, lilla och lilla
en bra bit längre än mig
mamma, min \"lilla mamma\" brukar du säga.

Men lilla du
ändå liten
yngre
min dotter.

Du är så full av liv
energi
skapande
kraftfull
och ibland så liten och rädd.
Men det är vi alla ibland
Det är mänskligt!

Beskyddare
Ja det kan man kalla dig.
Du värnar om andra och \"tar hand om\"
Du bryr dig!

Djur står dig speciellt nära
En stor kärlek till dem har du alltid haft.

Tänk så många du velat rädda som litet barn
släpat hem fågelungar
som är skadade eller övergivna
Och vår friggebod fick vi nästan inreda till sjukstuga.

Ibland köpa en bur och vårda
Ringa samtal och efterlysa
Och kattungar....
och hundar

Nu arbetar du med sjuka människor
skadade
och jag beundrar dig!
Du gör allt så otroligt bra
helt naturlig och med ditt hjärta
DU är en talang!
och du har ett så stort hjärta inför allt levande.

Kärlek
Ja du har blivit \"bränd\"
Inte bara en gång....
Men sånt är faktiskt livet
jag vet..... och ändå går man vidare framåt

Men våga älska igen
Våga visa vad du känner
Våga prata om det inför den du älskar

Ditt humör är lite \"upp och ner\" ibland
Det har flera orsaker
Bland annat din sjukdom
men du vet vad jag syftar på mer....

Temperament, javisst!
jag känner så igen mig i dig.
Så som jag var som ung
En kopia av mig säger många.

Fixa ide\'er har vi båda
det kan vi prata om och skratta.
Och förresten.. vi pratar ju om ALLT
Det är så härligt att både ha en dotter och vän!

Men lilla du
du står på \"egna ben\" nu
Bor själv
men nära och det gläder mig
Du finns alltid där

Du fixar middag åt mig ibland
avlastar
hjälper till
t.o.m. städar åt mig när jag inte mår bra eller bäddar min säng
Samtidigt som jag kan gå till dig och hjälpa till


Du är en känslig människa
men så full av empati inför andra

Jag älskar dig så oerhört mycket
Min förstfödda lilla dotter
snart 21

Mammas och pappas lilla goa tjej




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 814 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-08-22 21:03



Bookmark and Share


  Shamandalie
Det är min vän det. Vi har haft våra dyster... men verkar alltid hitta tillbaka till varandra. Helena har funnits där under det mest svåra stunderna i mitt liv, hon ser alltid mig.. med Helena-ögon. Men jag har också nog haft mina roligaste stunder med henne.. för det faller sig alltid naturligt. Vi är lika. Tillsammans blir vi energi och skratt.

Min fjäril. Jag minns när jag kom på det.. hon såg precis ut som en tyckte jag, innan jag kände henne så väl. Efter det tycker att hon påminner om en fjäril på andra sätt också, hennes personlighet.

Jag <3-r också henne!
2009-01-22

  Lejonhjärtas poesi
Underbar moderskärlek!
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen