Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För exakt 65 år sedan i dag invaderade tyskarna Norge och Danmark. Talade med en 80 åring i kväll. Hon var 15 då och bodde i Skåne. Kyrkklockorna ringde konstant. Det här fick de order om att göra:


tysk invasion

Packa väskan.
Var beredda att fly.
I varje väska; kläder, en kompress och en pinne om benet blir brutet.

Mörklägg staden.
Håll er vakna i natt.

Nu kan det bli invasion.




Övriga genrer av vissla
Läst 360 gånger
Publicerad 2005-04-09 22:20



Bookmark and Share


    Pezina
åh. sista meningen.
*älska*
2005-04-12

  Markattan
Nyttigt om en historia som inte är så avlägsen som den ibland kanske känns...
2005-04-11

    Richard
Favorit
2005-04-09

    Richard
Nära och talande om den svåraste tiden i Sverige och Europa.
Vilket skydd mot den svåraste tid, som varit någonsin och förhoppningsvis aldrig kan upprepas!
Så var detalltså! Har länge undrat!
Tack för att du skrev det!
2005-04-09
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla