Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galärslavarnas sång

Vi ror, vi ror vid böljande brus;
Ej når, ej når oss himmelens ljus.
Vi kedjats här vid årorna fast,
oss väntar intet än dödens rast.

Vi togs, vi togs från marker och hem,
i dröm, i dröm vi återser dem.
Vi jämrar till av piskornas rapp,
vår matranson är härsken och knapp.

Vi ber, vi ber om stormande hav
som sänker skeppet i djupan grav.
Vår sång, vår sång, vår eviga kör
skall tona ur bruset när vi dör.

Vi ror, vi ror...




Fri vers av Erik L
Läst 460 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-25 01:04



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Du har en stor förmåga att skapa tidsandans stämning. Här förflyttas man tillbaks det man har lärt om vad du beskriver. Fint!
2007-09-09

  Smultris
Jag stämmer in i Daniels ord här nedan... fullt ut.
2007-08-26

    JJ VIP
Din dikt tar mig i tanken till emigrantskeppen som gick mot amerika under arton och början nittonhundra tal...Men jag ser även en djupare tolkning i din dikt...livet och dess vedermödor...Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-08-25

    Bodil Sandberg
Jag älskar den!!!Applåder!!
2007-08-25

  Daniel_78 VIP
du får säga till om du vill ha någon
konstruktiv kritik på dina texter.
jag blir mest glad över att läsa dem,
jag får inombords orgasmer av
att läsa texter som rullar fram
taktmässigt. helt seriöst :)
det är som godis. i julklapp de senaste
åren har jag önskat mig lennart helsing
och elsa beskow - elsa är så bra.
just denna texten gillar jag speciellt
takterna och temat blir till ett.
jag sparar denna som bokmärke,
blir väldit inspirerad och glad.
tackar :)
2007-08-25

  Lena Renman
Hej Erik, vet inte vilken film eller bok som inspirerat dig men du har fått till det här så bra. Rimmen, rymten och känslan av döden är den enda räddningen.

Lena
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L