Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visan

Jag smeker som vinden
som susar i skog;
Och tåren på kinden,
den känner jag nog.

Min glädje vill kvittra
som lärkornas drill;
Men sorgen skall sitta
så nära intill.

För nätter skall följa
den vackraste dag;
Och tystnad skall dölja
den sång som var jag.




Fri vers av Erik L
Läst 542 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-09-04 22:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Efter en vecka av tårar sitter den här oändligt bra.
För mig nästan profetisk. Du är kanske rent av en profetpoet som så väl beskriver faktiska situationer?!
Applåd och bokmärke.
2008-07-01

  Yvonne
Helt underbar dikt, följsam och lättläst med underbara rim. Talande tema som gör mig lyrisk. Glädje och sorg är så nära varandra i livets skiftningar. Sista versen gör mig vemodig, men den är underbart vackert formulerad. Applåd och bokmärks.
2008-01-27

    ingvar VIP
\"Men sorgen skall sittra så nära intill\". \"Och tystnad ska dölja den sång som var jag!.
Mycket skön poesi, Erik! Vackert!
Ingvar
2007-10-10

    Tazara
Jag tyckte mycket om denna diken. Melodin och rimmen. allt var så fint. Tack.
2007-10-06

    ej medlem längre
Gillar stilen på dina dikter, och denna var defintivt läsvärd!
2007-09-22

  -Ulla Tilemo- VIP
Sorgen och glädjen de vandra tillsammans. Dina dikter är helt magiska! Jag finner inte ord.....vill bara ha mer. Man blir helt enkelt en \"diktoholic\" av dina alster.
2007-09-08

  * Ammi *
Den här gillar jag mycket.
den känns skör på nåt sätt ...
Applåd!
2007-09-07

    Lillemor
Åh så sorgligt vackert!
Sådant flyt du har,
fin form o passande rim
till mjuk vemodig rytm.
Faktum är så sjöng
jag sången Cecilia Linds melodi
till..
2007-09-07

    JJ VIP
Livet i tre verser! Gillar slutstrofen! En bra summering! Mvh. JJ.
2007-09-06

    Bodil Sandberg
Applåder för detta härligt vemodiga och enastående välskriftade verk!!!!!
2007-09-06

  tjort
Sorgliga dikter passar mig, det kanske du märkt?

Mycket vackert, tycker om den!

katti
2007-09-05

    snöö
Sorgset och vackert. Så fint skrivet i en dikt som flyter på så bra med sina rim.
2007-09-05

  swimsus@gmail.com
Du skriver verkligen underbart!
3 verser är denna dikt men den fyller
ett helt poetiskt tomrum denna dag .
2007-09-05

  Fredrik Stillesjö
Hej Erik L!

Fantastisk visa! Kan höra melodin mellan raderna... Hälsar Fredrik
2007-09-05

  Lena Renman
Hej Erik
Ja tystnaden skall dölja oss alla en dag, även den sång som är du.
Som vanligt rimmar du fint och rytmiskt. Ödesmättade ord
Lena
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L