Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låtsas le, be världen le tillbaka.

Väggarna är så tunna här,
jag hör vartenda andetag hon tar.
Jag hör vartenda ord hon viskar till kudden,
jag hör hennes ångestfyllda tårar.
Men det är inget ovanligt, för väggarna är tunna
här och på dagarna är allt som vanligt igen.

Låtsas le!
Låtsas le!
För det är sagt att världen ler
till den som ler tillbaka.




Fri vers av rabbitheart
Läst 742 gånger
Publicerad 2005-04-10 21:33



Bookmark and Share


  Gizela Svensson
Intensiva ord som biter tag i en direkt. Inledningen är superb, du använder frasen att väggar är tunna på ett underbart sätt. Men jag känner att radbrytningen skapar en viss oharmoni i dikten och den tappar intensiviteten du skapar med orden. Man kanske kan göra så här;
"Väggarna är så tunna här -
jag hör vartenda andetag hon tar,
jag hör vartenda ord hon viskar
till kudden,
jag hör hennes ångestfyllda tårar.
Men det är inget ovanligt
för väggarna är tunna här -
och på dagarna är allt som vanligt igen."
Tog tanke streck efter första och innan sista raden för att skapa mer betoning på dem för de är så starka i sig, samt kände jag att just kommatecknena hämmade orden att flyta ihop lite i just denna dikten.
Men som sagt, den här dikten är verkligen riktigt bra, speciellt slutet som är en plötslig vändning, men samtidigt så är den pricken på i:et!
2005-04-10
  > Nästa text
< Föregående

rabbitheart