Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina skor

Mina skor

Mina skor ändrar färg efter humör
Fråga mig inte hur de gör
Ibland är de röda som rödaste vackra ros
För att nästa dag vara bleka som blekaste potatismos

Även utseendet ändras då och då
Ibland omgivningen en riktig överraskning kan få
Ena dagen spetsiga med vassa klackar som hörs
Nästa dag platta, tysta… Ingen som störs

Till och med storleken varierar från dag till dag
Vem som styr över detta?
Kanske är det Du… Inte jag
Från storlek trettioåtta till sjutton på en kvart
Vart tog resten av centimetrarna vägen… Vart? Vart?

Oavsett storlek, färg eller form
Skornas kapacitet är enorm
Det enda kruxet är att de det inte alltid minns
Att det inuti dem en stark kraft finns

Milen de vandrat är många
Ibland var dessa flyktiga, korta
Ibland oändligt långa
Oftast har de varit fyllda med glädje, men ibland även med sorg
Men alltid har skorna funnit tillbaka till hemmets trygga borg

Idag står de på hyllan i hallen blanka och fina
Tänk att de skorna faktiskt… är mina!

Hoppas Du en aning klokare blivit vad gäller mina skor
Och dess fötter som inuti dem bor
Om inte, välkommen med frågor, stora som små
Så kanske Du ett och annat svar utav dem kan få




Fri vers av Madde69
Läst 215 gånger
Publicerad 2007-08-28 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madde69
Madde69