Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är er Gud

Ge mig en ge mig en

väg
att följa och beundra.
Ge mig ge mig tillbaka
min väg att kyssa och avguda.

Ge mig min gud.

Att inte veta, aldrig nånsin nångång,
känns som att leva på en väg
lätt som moln, men ändå tungare
än betong.

Ge mig min gud, ge min, min gud att idealisera.

Alla vill till himlen en dag,
alla vill ha min väg en dag.
Alla behöver mitt Paradis.
Alla vill ha mig en dag.

En påhittad gud och ni alla är sålda.
En idealisk, opessimistisk bild av vår värld,
och jag är såld.

Gör mig till er gud, gör mig till ert ideal.
Beundra mig, slå er till marken.
Se på mig, vänd er om då jag ser mot er.
Alla vill ha mig en dag.
Be om nåd, be om förlåtelse,
ni är alla under min fot.
Jag är er, men mer är ni mina.




Fri vers av Romance
Läst 314 gånger
Publicerad 2007-08-28 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Romance
Romance