Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mina drömmar vill jag stanna...


På vår luftmadrass

 

Minns du den där magiska sommarnatten,
då himlens färg skiftade mellan rosa och rött?
Tiden stod stilla medan vi låg där så nära på rygg,
under stjärnorna i rymden som evigheten fött.

Tålmodigt väntande på vår lilla luftmadrass,
med läppar blå liksom himlen och knottrig hud.
Nakna flöt vi omkring i den kokande sjön,
i hopp om att kanske få se en skymt av Gud.

Gnistrande stjärnögon som såg på varandra,
frusna läppar som möttes i den ljusa sommarnatten.
Tiden stod stilla medan vi låg där så nära på rygg,
svävande på vårt luftskepp i sjöns kalla vatten.

Nyfikna och längtande andades vi in livet,
hand i hand där i vår magiska sagovärld.
Våra hjärtan fylldes i tystnad med värmande kärlek,
ivriga i väntan på vår stundande himmelsfärd.

Minns du den där magiska sommarnatten,
då allting förvandlades i gryningens dis?
Tiden stod stilla medan vi låg där så nära på rygg,
du och jag på vår resa in i ett strålande paradis.




Fri vers av Freeman
Läst 694 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-29 19:50



Bookmark and Share


  Gab
förstår inte hur du kan få mina ögon att se saker i mina drömmar, men du lyckas så innerligt.
2007-09-07

    Pivvi
Så, nu har du fått mig att bli tårögd också , GRATTIS! Jag kan inte få nog, har redan läst den 3 gånger och får läsa lite till efter denna kommentaren. Helt klart en av dina bästa enligt mig (och att bestämma favoriter bland dina texter är som att välja mellan lycka och sprittande glädje, alltså inte helt enkelt). Livet, allt är så påtagligt, hur kan en människa skriva så vackert? *gråter snart igen* tack
2007-09-01

    Lindizz
Mycket fint skrivet ..härlig läsning!
2007-08-30

    Oprofessionell
du får mig att vilja stanna i dina drömmar också, så otroligt vackert som vanligt. du har något speciellt, det där lilla extra
2007-08-30

    Elie
jag förstår att du vill stanna i dina drömmar.
du lyckas alltid få ett så bra flyt i dina texter, och så även den här gången. fina rim som ger vackra bilder i mitt huvud. underbart!
2007-08-30

  Angeldust
*Magiskt* känns som man ligger på luftmadrassen själv när man läser detta...
2007-08-30

    sunnanvind
Hela dikten känns magisk...man ser bilder och tystnaden är så påtaglig... Samtidigt så tänker jag på två människobarn som faktiskt låg där o fantiserade...om livet om allt...fint poetat!
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman