Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en sångtext, och kommer därför inte helt till sin rätt utan musiken; sånglyrik är fonotexter, eller som någon har sagt, \'populärkulturens lyriska genre\', inte bara en simplare variant av boklyriken. Den kräver sina egna bedömningsgrunder, för s


Vacker

VACKER



Här är gränsen
Nu går jag över
och du slår dina händer
över öronen

Du är tom nu
Har inga minnen
Jag är någon som du känt en gång
för länge sen

När du ser mig
blir jag till glas
Du har ingenting att säga mig
men när du rörde vid min hals
fick jag liv
blev det sant

Och jag såg
Jag tyckte mig se
Jag trodde en stund
att jag var vacker




Jag har sökt dig
Jag har skrivit
Jag har skickat dig små avtryck
av min rädsla

Allt jag bad om
var ett tecken
En antydning om att jag existerat

Jag ska aldrig be om mer
Jag har ingenting att säga dig
men du fick tag i nåt jag gömt
Nåt jag glömt
och gav det liv

Och jag såg
Jag tyckte mig se
Jag trodde en stund
att jag var vacker




Långt ifrån oss
ligger ängen
där alla som försvunnit nu väntar
Bred ut filten
Öppna vinet
Kom hit, kom in, kom sätt dig
och kom snart igen

Ta din skuld ur ögonen
Du har ingenting att sona
Och din väg är din att gå
Så ta ditt liv
och ge dig liv

Och jag såg
Jag tyckte mig se
Jag trodde en stund
att jag var vacker




Fri vers av Anders Bek
Läst 735 gånger
Publicerad 2004-02-28 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek