Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimrande himlavalv


Denna världen,
vad spelar det för roll?
Allt föds och allt dör,
toner från ett hus ebbar ut,
näckrosen sjunker till botten,
tändstickan tappar sin mening
efter att den en gång brunnit.

Solen står stilla på altaret,
glödhet är nyckeln till svaret.
Man bränner sig
så länge man vill,
så länge man kan.
Glödhet i handen på den
som vill något mer
än förgängligheten.

I natt brinner gudarna för dina ögon,
de vältrar sig i aska och synd,
de öppnar portarna till mörkret
och kör med fyrspann in,
långt bort från eldens makt.

Mäktigast av alla är floden,
floden som rinner genom tid och rum,
som dricker vårt blod
och sveper det ut
till evighetens hav
alltmedan stjärnorna faller
mot oss.








Fri vers av Håkan Tendell
Läst 810 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-09-02 00:19



Bookmark and Share


  VITRIOL
Hög läsnjutningsnivå på denna mycket tack vare rymden som omger din dikt. Påminner i sin filosofiska poesistil om både Peter Nilssons och Werner Aspenströms. Många symboliska ord i texten känns bortom tid och rum men ändå eviga i sitt uttryck för det beständiga föränderliga. Syftar då till sista stycket med floden. Väldigt fint och njutbart på många sätt.
2007-09-02

  Orbdlinb
Duuude
Jag gillar den här! Och jag som aldrig fattat vad poesi var innan känner plötsligt att : damn detta är ju det!
Kanon!
2007-09-02

  Bodil Sandberg VIP
Tycker enormt mycket om den här ...och titeln är urtjusig!!!!Applåderar!!!!
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Tendell
Håkan Tendell