Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så vacker är den snö


Så vacker är den snö
på stadens alla tak
att jag ej mer vill dö,
ej längre bli ett vrak.

Så länge som mig benen bär,
vandrar jag på livets stig.
Vid alla gudars namn, jag svär:
Stupa skall jag blott i krig.

Jag har ett liv, ett liv jag har,
det skall jag vårda ömt.
Tids nog så kommer andra dar
när jorden mig har gömt.

Mitt liv har fyllts av sång och skratt,
det kan jag ej förneka.
Riklig är min minnesskatt.
Låt mörkret så förblekna!








Fri vers av Håkan Tendell
Läst 2610 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2008-03-26 00:04



Bookmark and Share


  Karin Rosberg
vacker och hoppfull!!
2008-04-15

    Melona
tack

för din vackra bild,
likt en saga
ett narnia...

och din text/dikt/poesi som
gör mig stark med!
2008-03-31

  wayward - taiga
fin text - fin bild

ödmjukt på nåt vis!
2008-03-30

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja visst är den vacker
2008-03-29

    Ken Cassel
Håkan
Den här tycker jag om
*Bokmärker*

Med vänlig hälsning
--))
2008-03-29

  © anakreon VIP
Snön är en av naturens allra skickligaste trollkarlar!
Applåd
Carl-Erik
2008-03-29

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbardikt..som direkt går till mitt hjärta...Helt underbart vackert poetat!/B
2008-03-29

    ej medlem längre
Blir glad av att läsa den här dikten. Den andas hopp! Tycker allra bäst om första stycket.
2008-03-28

  Fånga dagen
Mycket vackert och själfullt

Anna-karin
2008-03-28

  Elaine.S VIP
Jag gillar alltså inte alls snön och så kom den försent......men din bild var vacker.....själv fylls jag av känslorna du beskriver när våren tagit ett stadigt grepp och skuffat ut vintern en gång för alla:-)
2008-03-27

  Elisabeth VIP
Fin den var! Uppskattade tonen och atmosfären av \"gamla\" tider. Kunde sjungas som en visa.
2008-03-27

  Gronia
Vilken vacker dikt. Bilden utstrålar verkligen allt det du beskriver.
2008-03-27

    ej medlem längre
Vacker pånyttfödelse
2008-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Snön är så vidrig att jag blir ett vrak.
2008-03-26

  Pauline Pousár
Snön lyser upp och det gjorde din dikt också =)
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Tendell
Håkan Tendell