Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

disponentgatans hemlighet

bara ett kvarterstramp från mig
bor bart, en liten rultig belgare
det är en konstig filur

den gången vi sågs
pröjsade han min kvinna
två lak för att binda henne
och ta några bilder

jag satt med hennes lillasyster
i köket
mumsade belgiska våffelkakor
drack mjölk och skojade
från och till kallade bart
han hade problem med knopar
ljuset och kedjor som krånglat ihop

jag hjälpte glatt
och fortsatte sen med kakorna
slängde en blick över axeln
och såg min kvinna
bakbunden i bara trosor
med komplicerade japanska knytanordningar
som spände runt hennes späda kropp
och undrade lite
om 2000 egentligen inte va
en billig fantasi

senare
ja, ni vet ett år eller så
går jag förbi
disponentgatan 14 b
och känner smaken
av belgisk choklad
och våfflor
smörja mina smaklökar
med fantomkittel
och ett illamående
så djupt begravt
att jag får svindel

jag sätter mig på trappen
till barts portuppgång
och förstår nog ändå
varför min älskling lämnade mig





Fri vers av Marcus VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-04-12 17:11



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Titeln är superb (som Malmöbo) och här har du ju en historia. Men du skriver mer uppstyltat och hackigt här, lite utdraget, än i andra alster: många inskjutna onödigheter om jag ska vara precis ("och ett illamående / så djupt begravt / att jag får svindel / drabbar mig", jag vill inte vänta så länge på "drabbar mig".) Tack trots detta för din klara ton.
2005-04-12

  marianela
Hmm...
hmm...

...snyggt!
2005-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP