Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var nu eller aldrig!

Han hade bestämt sig
Det var nu eller aldrig som gällde
Han tänkte kliva i med hela huvudet i ett större projekt
för att försöka bevisa för sig själv att han var
en ordens arkitekt
Men den stora frågan kvarstod
Vad skulle han skriva om egentligen?

Han hade bestämt sig
För det var nu eller aldrig som gällde
Så han koncentrerade sig extra noga då en plan
plötsligt började ta form
Det skulle bli en blandning av action, en pjäs, en fantasi
Och tillsammans med mycket kärlek så ska resultatet
till slut bli en vacker melodi med en vacker sång
En sång som alla ska kunna relatera sig till
En sång som alla ska kunna tycka om

Med datorn framme i högsta hugg började han
knäppa på tangenterna
Framför honom i tankarna stod dirigenterna
med sina pekpinnar
Och de talade om utifall han spelade falskt
Och om så skulle ske så ger de honom ett
varningens tecken
För han vet att han inte får gå utanför ramarna
eller gränserna om det nu ska kunna bli till en Bestseller
Det är i alla fall så som han känner
Det var nu eller aldrig som gällde om han skulle kunna
få sitt namn på tapeten på den här planeten...

Ken Cassel
18/8-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 277 gånger
Publicerad 2007-09-02 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel