Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill skildra livet, i ett nötskal, och ingjuta den förtvivlan som kan uppstå när man inser att det är alltför kort......


Livets korta förlopp

Man föds
Man växer
Man stöps
lär \"läxer\"
som glöms
eller göms
kanske töms
ur ens minne
och sinne
vill (ju) \"vinne\"
livets \"race\"
som \"rinne\"
utan något \"trace\"
man hittas aldrig
när livet gått
fast man \"har sig\"
i både stort och smått

Man propagerar
aldrig avancerar
man orerar
och banaliserar
man demonstrerar
och resignerar
man \"demonterar\"
och \"verifierar\"

Kanske man uppfostrar
och indoktrinerar
sina barn man \"påkostar\"
och \"ideologiserar\"

Ja, livet är absurt
det är fatalt
kanske ibland burdust
och banalt
det är också frustrerande
och \"eroderande\"
ibland dock kurerande
och dekorerande

Finalen är alltid samma
för oss alla
vi borde då \"jamma\"
och va lite \"balla\"
först bli riktigt varma
för vi blir ju ändå så kalla..............




Fri vers av Mats Henricson
Läst 455 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-09-03 13:35



Bookmark and Share


  Connie
Imponerad över hur du får ihop rim så bra! När jag läser detta så känns livet ännu kortare. Men det är ju så det ska vara, kan man påverka sin läsare med sin text då är det en bra text! Tummen upp för dig även om du ger mig åldersnoja.
2013-07-13

  Dr Jimmy Johansson The 777
Aha...din förstfödde......den är fin...
2008-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett helt liv,
Du skrivit ihop,
som ett scoop!

Bra reagerat och
skrivet, och så fint
orden Du: Formulerat!
2008-01-23

  aol
suverränt tänkt 8 stjärnor
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska