Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela livet är som en enda stor teater

För från och med att jag vaknar på morgonen
går jag in för min roll
Den roll som är jag
Min personlighet
Min utstrålning
Hur jag klär mig
Hur jag äter min mat
Bordskick med andra ord
Hur jag uttalar mig med mitt kroppsspråk inför andra

Min hjärna går nästan jämt för högvarv
Så innan jag öppnar munnen min tänker jag efter
jävligt noga först
Jo, för jag vill ju inte att andra människor ska tycka
att jag är en trög en
En som inte är med i matchen
Kvack! Kvack!
Att jag är en liten groda
En som kan kläcka ur sig nästan vad som helst
För det skulle bara kännas jobbigt och pinsamt
då jag bara vill det som jag misstänker
att alla andra vill
Bli älskad för den man är och kunna känna hur kärleken
håller på och frodas
Så därför går jag in för min roll, morgon som kväll
För jag vet om att hela livet är som en enda stor teater
Ett skådespel utan dess like...

Ken Cassel
14/9-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-03 17:46



Bookmark and Share


  Angeldust
Måste vara jobbigt att leva så eller man kanske vänjer sig, vi människor ska vara anpassningsbara tror dock inte jag skulle greja det, för en dag kanske...men jag bara är jag.Tack för läsningen dock (kan nog hålla med om att det finns mycket teater i människosläktet ) på gott och ont.
2007-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel