Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JANTELAGENS FÖRDÄRVLIGHET


OM JANTE

Ingen får vara bäst
alla är ju så bra
inga test
utan bara alla
barn och idrott
kan funka så
inte alls så brått
men ändå..

En eloge till \"måltjuven\"
när han lurat \"den i buren\"
det skadar aldrig
bra gjort av dig!!!



Och om du fattig är
och ingen makt har
tyst ska du vara här
\"bara så du fattar\"
för du är ju \"ingen\"
du har ju inget
en nolla
med vilken man kan \"bolla\"
Fråga värsta \"fjanten\"
för han heter Dante (n)
Och kan du mycket
om mycket
varför är du då \"inget\" ?
Varför kom du \"ingenstans\"?
du måste va dålig då
\"ihålig\" eller så......

M




Fri vers av Mats Henricson
Läst 478 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-04 10:55



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det tål att tänka på... Så jag Bokmärker denna därför... Snyggt ordat!
2016-04-28

  Connie
Aktuellt ämne! I vårt samhälle är det fult att vara nöjd med sig själv. Stolt får man vara men inte nöjd!
2013-07-13

  Björn Karlsson
Vardagen skriver du
med skönt flöde
2008-04-26

  aol
såtänkvrd poesi bravo
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska