Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej! Jag heter Nisse!

Hej!

Hej!
Jag heter Nisse och jag är en hamster
Brukar vakna till liv runt midnatt
Det känns så mycket säkrare då för då har mörkret kommit
För ute är det svart
Så då känns det lugnt att gå ut ett litet pass

Men vart ska jag gå då?
Jag är ju inlåst i en bur
Jag vet i alla fall om att jag egentligen skulle vara en människa
För det är jag helt säker på
Men den vetskapen har aldrig gett mig någon tur
Så nu är den stora frågan?
Hur kunde det här hända?
Hur kunde det här ske?
Jag bara frågar mig hur?

Om jag är ensam när jag vaknar
Då börjar jag föra ett djävla liv som om jag har fått fnatt
Bara för att tala om hur kul det är att vara inlåst i den här buren
och hur kul som jag tycker att det är att vara ensam i det här rummet
Det är då som det känns inom mig som om jag knappt kan hålla mig för skratt

Hej!
Jag heter Nisse och jag är en hamster




Fri vers av Ken Cassel
Läst 344 gånger
Publicerad 2007-09-04 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel