Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför


Ni står tillsammans

sen kommer

Jag

Ni är en familj

sen är det jag

Ni är hela syskon

jag är halv

Ni har samma pappa

men jag har en annan

Åter igen

detta mönster skapas

Varför?

Söker jag mig till det utan att jag egentligen vet det

eller vet jag?

Ni är en familj

jag är en ny kvinna för er

som inte är eran mamma

Jag har inga egna barn

du har andras barn

Vid sidan om står

jag

Du och deras mammor

Du har tillhört andra skapat nytt liv genom dem

Jag har aldrig skapat något annat liv

kanske inte ens mitt eget

Jag är inte färdigformad

söker efter helhet varje vaken stund

Jag är lika utanför

som jag alltid varit

och kanske alltid kommer att bli

Kanske jag aldrig har rätt att skapa ett eget liv

Så länge jag inte är fulländad

människa

Vill aldrig att någon annan ska känna som jag

Ensamhet

Utanförskap

Bortskuffad

Bortknuffad

Bortvald

Oönskad

Kanske hade mamma rätt när hon sa att jag kom till av ett misstag.

Jag ber er alla som läser detta om ni har tänkt själva att skaffa ett ”misstag”

Tänk en gång till

Det är en person som ska leva på denna planet

Skapa sig ett liv full av oro och krig

Katastrofer olyckor

Tänk på hur mycket denna lilla varelse kan komma att gå igenom

För livet är svårt för väldigt många

Så vet du inte (som jag) hur man gör för att känna sig trygg

så är det svårt att leda denna nya människa på rätt väg

Det är en heltidsuppgift och det ställs stora krav på en förälder

Jag ställer ett krav på mina

och det är att de ska älska mig

Välkomna mig

omfamna mig

Säga att:

Det var meningen att du skulle komma till

DU kom till av kärlek




Fri vers av Porslinsdockan
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-05 17:56



Bookmark and Share


  Ellan
oj denna gick rätt in i hjärtat, den fick mig att känna mig ledsen.
och så sant som du säger.. tänk till innan ni skaffar ett \"misstag\" för de ska ju ingen behöva höra..
att bli älskad å känna kärlek är ju det alla vi behöver få liten som stor..

denna dikt skulle många behöva få ta del av..
2007-09-11

  "Silver" VIP
Mycket gripande och berörande. Läser och känner igen.

\"Jag har aldrig skapat något annat liv
kanske inte ens mitt eget
Jag är inte färdigformad
söker efter helhet varje vaken stund\"

En av dina starkaste texter tycker jag, både i känsla och form.
2007-09-05

  sistermoon
Jo, visst är din text berörande, smärsam och viktig - men ...

\"Jag ber er alla som läser detta om ni har tänkt själva att skaffa ett ”misstag”
Tänk en gång till\"

Tror du att man har \"tänkt\" sig att skaffa sig ett misstag??? Helt ärligt, tror du inte att man har \"tänkt\" sig något annat ...
2007-09-05

    Miss Johansson
Den var lite sorgsen, men ändå väldigt vacker.. (\':
2007-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Porslinsdockan