Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla Poet



Åh min GUD vad hon är vacker
och i sina ord!
Jag vill klä mig i dem,
bygga ett bo i hennes dikter,
sitta där och titta upp på henne
när hon strör sina lätta
bokstäver över pappret
och de sjunger med henne, dansar
sig till sina absoluta platser
och fångar mig med oväntade självklara bilder.

Att förälska sig genom språket,
önska att man vore ett adjektiv
som hon varsamt väljer
och ger ett märkligt liv.



© Anders Bek, 1/3 2004




Fri vers av Anders Bek
Läst 513 gånger
Publicerad 2004-03-01 10:11



Bookmark and Share


  A-M
Allvarligt vacker, och så väl formulerad. Rimmn i sista versen lät helt rätt.
2004-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek