Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnan

Du höga lykta som lyser
i rymdens brus; -
Du ger mig värma, jag fryser
i ensligt hus.

Du klara stjärna där ovan
som lyser klar;
Jag ber om att få sova
i ditt förvar.




Fri vers av Erik L
Läst 555 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-09-07 19:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skönaste poesi.
Applåd!
2008-07-29

    ingvar VIP
En varm, innerlig bön och önskan.
Ingvar
2007-09-27

  Elisabeth VIP
precis som någon redan uttryckt det, så kändes det som att gå tillbaka till barndomslandet och ta del av en tröstande bön.

Vackert språk du använder!

/E
2007-09-11

  * Ammi *
Jättefin text .. gillar den!
2007-09-10

    Lillemor
Söt bön som påminner
om en bild i min
barndomsbok där
en liten flicka knäböjer
vid sängen o huvudet
är lätt böjd uppåt
o ögonen tindrar
av sånt där som man letar
efter ett helt liv
2007-09-09

  Björn Karlsson
Jag blir 5 år
när jag läser den här

Som en mycket vacker bön.
2007-09-09

  GatanSomTogSlut
Otroligt härligt skrivet. Den är kort men beskriver så mycket!
2007-09-09

  Maria Zena Viklund
grattis till en av de fem mest läsvärda!
2007-09-09

    Lindizz
fin med vackra rader...applåder!
2007-09-09

    BetweenTheLines
nice,nice!

finformat och finformulerat, till skillnad från Bodil tycker jag längden är perfekt
2007-09-08

  Gunilla Söderström Hallström
Fint och lyriskt
2007-09-08

    JJ VIP
En fin dikt, där \"längtan bort\" är tydlig! Vackra ordval! Mvh. JJ.
2007-09-08

  Annette Andersson
Påminner mig på något sätt om bardomens aftonbön... en längtan efter trygghet, att någon ska vaka över mig... Underbar dikt! \'bokmärker*
2007-09-07

    Bodil Sandberg
Ja som sagt..den här hade jag gärna sett lite längre...men man får inte alltid som man vill..så jag njuter det du skrivit...går inte att motstå slika rader...det där du skriver om rymdens brus gör att det pirrar långt ner i tårna på mig...älskar rymden..stjärnorna och allt det där..ouppnåeliga underbara väldiga gåtfulla!!!!!
2007-09-07

  Maria Zena Viklund
fin!
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L