Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akvarell på en brygga - En drömsyn

Jag sitter och diktar lite Goya
men målar min dikt rokoko.
Och vågorna klucka så loja,
så vaga och vaggande blå.

På bryggan jag sitter i drömmar
på knä som en bedjande Munch.
Hör vattnet inunder som strömmar
ett sorlande vaggande: \"-Sjunk!\"

Jag sjunker i glittrande spegeln;
Och molnen som sväva i skyn
de glida som riva de seglen.
Med strömmarna flyter min syn.

Om bilden i stunden jag fångar
så målar i mig en Chagall.
Och fri i de sorlande gångar
dikt väver i själens korall.

Jag sitter och diktar lite Goya
men målar min dikt rokoko.
Och vågorna klucka så loja
med diktaren svävandes bort i det blå.




Fri vers av Erik L
Läst 499 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-08 17:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Återigen skriver jag under på Ulla Tilemos kommentar.
Applåd!
2008-07-29

    Bodil Sandberg
Enormt SNYGGT!!!!Applåders åska dundra här!!!!!
2007-09-11

  swimsus@gmail.com
Bildat
kulturellt
och poetiskt.

Vad mer kan man önska!
Strålande!!
2007-09-11

    ingvar VIP
Bra.
Ingvar
2007-09-11

  Daniel_78 VIP
detta var verkligen en pralin,

jag suger på den
2007-09-08

  -Ulla Tilemo- VIP
Du är mästerlig, min unge diktarvän! Sådana rim som ingen annan. Å så härligt!
2007-09-08

  thyra
Vacker rytm och konstnärliga rim :)
2007-09-08

  Söder
Skön diktkonst - konstdikt!
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L