Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet kan vara så underbart ibland, att vi kan känna oss hela...utan bekymmer eller frågor. Men förr eller senare så hinner allt det andra ikapp oss och vi kan inte annat än be om svaren...men vem vet?




Vem vet?

 

Ligger här och blickar upp mot himlen,
försöker greppa detta att den aldrig tar slut.
Vem startar resan vi alla måste göra,
vem bestämmer hur den kommer att se ut?

Ett nyfött barn är ett av livets stora mirakel,
kommet ur intet eller är det kanske inte så?
Varför blir du till du och jag till jag?
Vi undrar alla men mäktar inte med att förstå.

Unga och förtrollade dansar vi hand i hand,
så trygga i nuet att till och med tiden försvinner.
Men ur kärleken väcks sedan förmågan att se,
bortom ljuset där helvetets dödliga lågor brinner.

Utmattade och märkta av livets gilla gång,
tidens bitande tänder sätter sina spår.
Är det meningen att vi bara ska somna in,
bli till intet igen efter så många år?

Tusen frågor som alla tycks sakna svar,
vilsna irrar vi omkring i respektlös jakt.
Varför lever vissa som fängslade slavar,
medan andra tar sig Guds egen makt?

Ligger här och blickar ut i rymden,
liten och ensam i den kalla natten.
Det är så mycket jag önskar jag förstod,
utan svar drunknar man så lätt i dödens vatten.




Fri vers av Freeman
Läst 449 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-08 03:27



Bookmark and Share


  bluesatin
Jaa, jag tyckte så mycket om slutet , utan svar drunknar man så lätt i dödens vatten... Det gav mig lite ny inspiration att skriva igen.
2007-09-17

    Pivvi
Du är en mästare lik ingen annan sittandes på en tron värd skrivandets man. Men det är inte bara det, du bör höjas till skyarna för att du kan tolka livets stora så overkligt bra. Ska någon närma sig livets frågor är det väl isåfall du. Vill citera allt men får väl nöja mig med det bästa av det bästa, \"Vem startar resan vi alla måste göra, vem bestämmer hur den kommer att se ut?\" \"Varför blir du till du och jag till jag, vi undrar alla men mäktar inte med att förstå\" Skulle vilja fortsätta med så många andra!! Tack för att du delger världen dina tankar, de behövs...
2007-09-08

  Gab
Livets vanliga frågor kan du verkligen göra unika.
Du kryddar atsmofären så jag känner mig smart. :) haha. Underbar.
2007-09-08

  Mats VIP
Vilsenheten speglas bra, vilsenheten som gör tron och hoppet så viktig. Det kanske är tur att vi inte har alla svar. Då vore nog både förundran och miraklen borta
Tack för skriften Mvh Mats
2007-09-08

  Erik L
Fin text med frågeställningar som vi väl alla har. Att fånga dem är skickligt.

Ska jag ha någon synpunkt är det på den något oregelbundna rytmen. Ibland inleds raden betonad och ibland obetonad och att det ibland är tvåstaviga och ibland trestaviga rytmer.

Det är egentligen en bisak eftersom det bara är fråga om formen och inte innehållet - som var starkt!
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman