Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ironisk självbild

Jag är gamla sceners estradör
som med rimmad vers vill vädja om gehör -
(eller snarare en stum kompars
och mitt drama är snarare en fars.)
Men min vers skall sväva lätt
likt musik av min namne Satie;
bölja som en smäcker valsmelodi
eller tralla i kuplett.

Och avspeglar dikten ej min spleen?
- liknad vid en ros av Blake.
Blir jag inte lika firad som Ferlin,
då går jag prompt ut i strejk!
Skriver inte ens den minsta rad;
eldar mina skrifter till det sista blad.

Så en sista liten hälsning blott,
sedan kan du säkert sova gott:
Ja förlåt mina enkla pekoral.
Det var allt som blev
när jag skrev
för att lindra mina kval.




Fri vers av Erik L
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-10 17:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Vad kan man säga när en mästare diktar!?Man kan bara njuta och anamma!!!!
2007-09-11

  swimsus@gmail.com
Jag får en känsla av att du bara sitter i godan ro o fiskar upp alla dessa strålande dikter ur ditt inre när du är känner för det!
Underbart hur man pånått mystiskt sätt förflyttas till en dammig teater, där du står i såna där gammeldags kläder med knätofsar och peruk och gestikulerar och och och..ja..haha..ursäkta!!
Det var känslan jag fick! fantastiskt..
2007-09-11

    ingvar VIP
Ja, ibland hjälper det att skriva för att lindra kvalen i \"jämmerdalen\"!
Ingvar
2007-09-11

  Daniel_78 VIP
ett leende - du gör det bra också
2007-09-10

  -Ulla Tilemo- VIP
Härligt flytande, ibland är det skönt med lite lättsmält gods, även i diktform. Du fick mig att le! Tack..
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L