Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke. Det mörka inom oss. Som vill ut och härja.


Tanke om människans mörka natur

Världen är en farlig plats. Krig och åter krig.
Alla vill döda för nästan ingenting.
Alla vill leva. Men för många får dö.
Många oskyldiga dödas i onödan.

Vilket slöseri!

Världen visar inga tecken på fred. Det är kanske är så att krig är en del av människans natur.

Alla människor vill ha fred. Men ändå så krigar vi. Tröga personer, som inte ser lyckan och inte värdesätter livet. Hatar dem som är så tröga och inte kan se. Dem är som djur. Dem är fördömande och dödar för ingenting. Hatar och inte tänker. Dem styrs av massan. Dem har blod på deras händer. Dem har bara mörker i sina hjärtan.

Dem styrs av högre makter. Och dem ser heller inte det mänskliga lidandet.

Bara mörker och hat. Lägg ner vapnen. En sida vill det och det andra vill det. Men ingen vågar. Dem krigar tills alla är döda. Eller ger upp. Men ingen vill det. Deras stolthet.

Vilket skitsnack!

Dem vill vinna.Det är bara människans natur. Vi kommer aldrig att bli en värld, där krig inte finns. Vi är flockdjur som krigar för sin stam eller sitt land. Det har vi gjort genom alla tider.
En stam möter en annan och krigar om territorium.
Så var det för.
Nu är det om små saker och religion. Att vi kan aldrig lära oss.

Samma misstag görs av en annan generation.

Börja tänka. Börja leva. Värdesätt livet. En hjärta och ett sinne. Alla är vi människor. Olika men ändå lika. Alla har vi rätt att leva. Ha ett öppet sinne. Tankar och åter tankar.

Tankar som många före mig har haft och skrivit om.

Mack




Övriga genrer av Mack
Läst 786 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-10 03:41



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
bra skrivet
2007-10-21

  Mack
Jag tackar än en gång för alla era kommentarer. Och hoppas mera komma skall. Världens oroliga tider, fick mig att skriva denna tanke. Vi lever i en tid där allt kan komma att hända.
2007-09-15

  hellen
bra text!//hellen
2007-09-14

    ImNotPlayin
Orginellt :P
2007-09-14

  Lars Granlöf
Att inte ge upp hoppet
om att vi kan utveckla vår natur
fördrar jag
även om logiken tyvärr
talar emot det.
2007-09-13

  glittertindra
Precis... Värdesätt livet för vi har alla rätt att leva... Kloka tankar..
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Mack
Mack