Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten högtidlig ton om skrivkramp och inspiration


Om uti ditt huvud

Om uti ditt huvud det trängs tusen slag
av tankar, men inget blir skrivet,
försök slappna av någon endaste dag
ty det finns där ju än, själva Livet.
Den kommer och går, utan början och slut,
som inspiration brukar heta.
Och glöden, som falnat och tycktes dö ut
kan tändas på nytt, ska du veta.

Så stäng igen datorn, om blott för en dag
glöm bort det där ordet \"författa\".
Gör något som inte du gjort på ett tag:
sjung, älska, le, gråt eller skratta.
Så, plötsligt, lossnar det hela på nytt
som vårflodens väldiga flöden,
ty skrivkrampen släpper, se, dagen har grytt
och livet besegrade döden

Ingvar





Fri vers av ingvar VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-11 07:37



Bookmark and Share


    LitenSyster
Tycker mycket om den högtidliga tonen, och håller fullt och fast med innehållet. Bra skrivet!
2007-09-24

  glittertindra
Det är ju precis så det är... För att kunna skriva måste man leva, för man skriver ju om livet och dess små detaljer... Men det viktiga är att leva, finnas, vara, ja... vara människa...
2007-09-11

  Erik L
Jag tankar så hjärtligt för den läsningen. Du har så rätt och du gör det med både känsla, rytm och bra rim. Applåderas!
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP