Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla rånas idag av bankerna, utom några få, d v s de riktigt rika, de sitter i många fall i bankerna styrelser m m.


Bank(o)väsen

När blev bankfack
Bankfuck?
När är det nog
Ni tjänar miljarder på våra konton
Ni rånar oss på våra tillgångar
Om fonderna går upp så tycker ni
Att ni har ”gjort det”
Och tar extra betalt

Om fonderna går ner
”så är det inte ert fel”
Och ni tar betalt
Om jag ska låna pengar
Så tar ni betalt, bara för papperet
Legala bankrån sker
Varje dygn, även helger
Utan samhällets reaktion

Istället för 120 000 i lån
Så får jag 117 500
Vaddå 1117 500
Kan ni inte räkna era djävlar
Jag behövde 120 000!
Jaha men det står på baksidan
På lånehandlingarna

Sorry du får ingen ränta på dina små slantar
Vad vi tar, hm 8 %
8% om ni gett 1% så hade ni höjt
priset med 800 %
Nu är det värre, kanske 1 milj %
Eller vad mer.

Det kostar att betala via nätet
Ja men det står ingenstans
Jodå på sidan 77 av liten text
Längst ner till höger
Så står det:
”vi förbehåller oss rätten att ta ut
det vi anser nödvändigt för
att täcka våra kostnader”
(årets understatement eller)

Hm bankerna gör vinster som aldrig förr
Men frågan är, fattar inte ni andra
Vilka som betalar deras vinster?
Nästan lika mycket som den kommunalskatt
Som vissa betalar.
För fick man fängelse för ocker
Nu får man julbonus av aktieägarna.
Man undrar, NÄR får ni nog, era djävlar?
När ändrades bankfack
Till bankfuck?




Övriga genrer av LassO
Läst 332 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-11 08:07



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Vilket engagemang! Jösses LassO, den här går inte av för hackor. Och vem vågar stå upp och säga att du har FEL? Bankdirektören?
Bra \"rutet\". Varför protesterar vi inte? Bakbundna är vad vi är.
Så bra skrivet, ilska behövs!
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO