Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slaget om halva mänskligheten


en
två
tre
idioter till män slukar din frihet
och jag
kan bara stå vid din sida

gråta inombords när jag ser hur du kämpar
för att behålla värdet
av din människa

en
två
tre
gånger måste du kölhalas
för att rätt ska ha en chans
att segra över det sjuka

du slåss
för den nya kvinnosynen
för din frihet att vandra fritt
utan skuld

du slåss
för hela kvinnligheten och
rätten till din egen kropp

du slåss mot
en
två
tre
idioter till män som slukar
din frihet










Fri vers av danshäxan
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-12 09:06



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
bra skrivet om smärtan att inte ha rätten till sig.
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

danshäxan
danshäxan