Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon lyste med sin frånvaro!

Vi frågade våran femtonåriga dotter, en fredag
Vad ska du göra ikväll eller vart är du på väg
Du måste bara tala om det så att vi vet
utifall det skulle hända dig någonting
Någonting, vad som helst
Och allra helst som nu när din mobil är på lagning

När hon gick ut genom dörren, sa hon bara, Hej då!
Men först talade hon om vart hon skulle gå
Till ett par kompisar
Det var allt som vi fick veta
Så om det skulle hända henne någonting
Ja, då får vi lov att ta och börja leta

Senast klockan Tolv hade vi sagt
Men hon kom inte hem
Så vi satt uppe och väntade och väntade
tills vi inte ides eller orkade vänta längre
Klockan var närmare fem på morgonen
när vi somnade in i våran säng
Men vi hann inte mer än somna in fören
det ringde på dörren
På den andra sidan dörren stod polisen...

Hon lyste och lyser med sin frånvaro!

Ken Cassel
30/9-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 269 gånger
Publicerad 2007-09-12 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel