Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag torkar bort svetten ifrån pannan

då det är så otroligt varmt här i den här
världsdelen av planeten
Asien
Thailand
Mitt på ekvatorn
Mitt i smeten då solen här skiner ifrån en klarblå himmel
som man sen kan spegla sig i nere vid havet
Och här står jag och svettas som om jag stod i duschen
helt naket och sparkade fötterna i taket
Och det tycks inte spela någon roll vad jag än gör
då jag ändå svettas så pass mycket att jag
känner min egen udda svettiga odör
Så det luktar nog inte så gott då jag praktiskt taget
bara rinner bort

Det räcker med att jag står och tänker, så svettas jag
så det stänker
Förlåt mig!
Varmblodiga jag
Fryser gör jag nästan aldrig
Vilket i och för sig är bra
Men ibland kan det faktiskt vara jobbigt att alltid
vara lika blöt som ett öppet hav
För då måste jag ju duscha och byta kläder
flera gånger varje dag för att ha en chans
att kunna känna mig riktigt glad
Känna att jag är jag

När mina fötter börjar simma i skorna
är det dags att jag tar av mig strumporna
För även mina tår måste få andas ibland
och få lite luft
Ja, jag vet att de kan lukta ganska så illa
då det är tufft
För alltid är det någon som behagar att klaga
då den nästan alltid ger mig en vänskaplig liten knuff
hihihi

Ja, så det spelar i stort sett ingen någon roll
vad jag än gör
För svettas lär jag göra ändå
Så det lär jag få leva med ända tills den dagen
då jag faller ner och dör
Det bara är så
Skit samma
För härifrån de varma breddgraderna vill jag nu
bara tacka för mig och säga hej då
Hej då och på återseende...

Vad otroligt varmt det är här!

Ken Cassel
27/8-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 258 gånger
Publicerad 2007-09-12 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel