Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingenting kan vara en närmare än livet


liv död du

Under en flammande himmel naturen så
så knoppsprängande vacker döljer sig
liv och död,

mellan blodiga läppar grymheten döden
vaksamhet allt vill leva.

lyckan att få se ljuset treva långsamt in i
sitt mörker månen dyker in i ljuset
försvinner

ur tystnaden ett jubelskri när ensamheten
hittar hem,

du är som ett vittne som ser dej själv

därinne mellan barnets oskuldsfulla läppar
strömmar fyllda av små blommor all din

kärlek tillbaka som legat gömt som

en frusen fors inom dig mellan tid och rum.....





Fri vers (Fri form) av aol
Läst 612 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-09-14 22:06



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Under en flammande himmel naturen så
så knoppsprängande vacker döljer sig
liv och död,

________________+++++

mellan blodiga läppar grymheten döden
vaksamhet allt vill leva.

__________________+++++
2013-10-17

  * Ammi *
underbart diktat!
2008-08-17

  Connie
Förlösande och kraftfull!
2008-02-14

  "Silver" VIP
Här anar man alltet igen, och detta som finns bortom, hur man nu ska benämna det - en ljus framtid, där ensamheten hittar hem, där man kan betrakta sig själv, strömmande kärlek som var en frusen fors (härligt slut)!

Jag kom att tänka på din dikt Allt eller intet, speciellt slutet i den:

\"Bortom rymdens svarta hål
finns ett ljus en karisma
som sakta svävar över urhavet\"

Sammanfattningsvis en mycket fin dikt, som visar den existentiella syn som ofta kommer fram i din poesi, då den berättar om alltet och ljuset bortom.
2008-02-14

  Lyckohäxan Enediel
Riktigt riktigt vackert...ja riktigt vackert!
2007-11-11

    snöö
Stora tankar, härligt beskrivet. En berörande dikt
2007-09-29

  Mats Henricson
Din gåtfullhet är mycket spännande, man vet ,egentligen, aldrig \"var du är på väg nånstans\". OERHÖRT FASCINERANDE GÅTFULLHET !!
2007-09-27

  Lasseman VIP
Åh! detta var riktigt vacker och tänkvärd poesi.. tack min vän..
2007-09-25

  Maria Zena Viklund
en underbar flödande poesi...

en frusen fors inom dig mellan tid och rum.....


skapar dynamik, vacker så!!
2007-09-15

  Night Soul Woman
Underbart skrivet!
*bokmärkes*
och
*applåd*
2007-09-15

  Leif Furstedt
Gillar hur du trevar dig fram till den frusna forsen. Jag är lite fundersam över skiljetecknen i dikten, som jag tycker bromsar upp din annars så fina text.
2007-09-15

  Håkan Tendell
Mycket vacker dikt!
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol