Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
an invissible part of the revolution,, mansförtrycket måste upphöra så att inte fortplantningen av människan dör ut! Kärlek och respekt


Lejoninnan;ur ett feministiskt perspektiv

Pojkar som gråter tysta fingret får
\"Manlighet är starkare än så\"
sade förebilder i mycket tidiga år

Dockvråns domäner är ägda av flickebarn
så är starka djupa känslor och
konstvärk av garn

Panga jaga coola bilar i all sin prakt
men när det gäller jämnställdhetsrevolution förlorar mansbarnen all makt

I tonåren hungrar dessa efter lusta och närhet
Ynglingar förmedlar och intresserar sej för
den allmänna lektyr som ges ut
Där första sexuella anblicken blir
oanständig och kvinnoförnedrande

Så får de lära sej att älska

Filmer där prostituerade blir knullade i sina vackra ansikten för en summa
men framställs ej som skumma
våra söner förvandlas till torskar
och kampas i sexuell färdighet
Samhället är byggt så

Världens pojkar är egentligen inte dumma

Är det konstigt att så många våldtäkter händer
däri samma skala som pornografitrenden använder;
fistfucks, gangbangs analsex och annan förnedring?

Pojkarnas vänner och uppfostran tillåter sådan förmedling

Framtidens kvinnor som nu är så små
att många är ofödda
en del kan knappt gå
kommer att vara så fostrade ur feministiskt perspektiv
att våra småsmå pojkar inte ens får en chans till ett rättvist liv

Det viktigaste bandet är mellan son och mor
lär era söner att vagga och respektera syster som bror
Känna sina känslor
göra sina val
Ge dem möjligheten att leva lyckligt
och i framtiden ansvara för egna barn




Fri vers av jasminflowa
Läst 491 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-15 00:31



Bookmark and Share


  notsomad
En äkta nutida samhällsskildring..det är precis så här det är...just nu. Om inte våra söner lär sig flyga?...om inte våra söner lär sig vidden av sina handlingar..så lär våra söner förlora...vi måste befria dem från patriarkatets bojjor...dom måste bli fria...Fy i helvete vad du träffar mitt i prick..
2007-09-21

  Ronny Berk
redan tidig morgon erbjuds vi läsare vad som måste vara dagens mest värdefulla text... mera ur ett genusperspektiv än feministiskt
för mej handlar den om människor... och möjligheter till en bättre värld för pojkar och flickor.... för kvinnor och män...ja...
2007-09-15

    ImNotPlayin
PPPAAAAAAWW.. shet main.. Galet bra.. Inte bara för ämnet utan för helheten och rytmen.. Skrev du den nu? Holla!
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

jasminflowa
jasminflowa