Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en söndag


höst

vi går över stubbåkrarna
från skogen
kommer doften
av höstlöv

en förövning till höststorm
har ryckt
i ejderns
förtöjningar

det första halvtonnet
hummeragn
står insaltat
och gonar

två par ögon
mellan spetsiga öron
nosar som hittar
rådjurens krumsprång

vi promenerar vidare
höstdimman vilar
över lärken
vattenfallet spelar

tuppen är hösthes
hönorna kurar
mot varandra
på samma pinne

uppför trappan
farstun
slår emot
med kaffedoftsvärme




Fri vers av tom boreland
Läst 307 gånger
Publicerad 2007-09-16 22:52

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
underbara bilder
du målar upp här
tack för att du delar med dig
av dina ord på din vackra omgivning
Åsa
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland