Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev för väääldigt länge sedan. Handlar om en dröm


Sjön

Mörk skog runt stillsam sjö
Gömmer mystik
Gömmer fotspår på stigen
Där i skogen finner man lyrik

Sjön den sover ännu
Sover i det tidiga morgondiset
Inga ljud i snåren
Så nära paradiset

Sakta men säkert kommer den
Solen den ljusa
Sakta och stilla viner den
Vinden i träden den susa

Vaknar gör sjöns små fåglar
De sjungo för dig och mig
Kvittrar och sjunger i morgonen
Fast de aldrig visar sig

Dagen kommer i all hast
Stiger mer och mer
Väcker mig ur en god natts sömn
Jag vaknar och ler

Sjön i min dröm finns där ute
Orörd och alldeles stilla
Där djuren lever med magin
Där vi aldrig kan göra dem illa




Fri vers av Karmar
Läst 718 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-17 08:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karmar
Karmar