Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nuförtoiden är ofta tiggare rena lurendrejare, tyvärr. Men nog finns det de som verkligen lever i riktig misär, även i vårt land och vår tid? Väldigt Dan Andersson-inspirerad dikt, de första två verserna författade just i Slussen i hjärtat av Stockholms S


Tiggaren från Slussen

Omkring tiggaren i Slussen
stressar folk från vida kring
De där som ska med bussen
kanske de vill ge någonting?

Nej ingen tycks stanna till
för att ge stackaren en slant
Ge bort pengar ingen vill
till en fattig gatumusikant


Han bränner dem bara på sprit
eller knark, resonerar man
Det man tjänat på sitt slit
vill man inte slösa på nå'n som han

Omkring tiggaren i misären
vandrar folket snabbt förbi
på väg till jobbet eller affären;
hans hatt på mynt får tji


De som tigger bara luras
det vet man då absolut
De borde in i kurran buras
tiggeriet bör få ett slut

Omkring tiggaren i natten
ligger snön i drivor kalla
ett skal hans kropp, och tom är hatten
Han är död och glömd av alla




Fri vers av Isaac Bobjörk
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-17 23:09



Bookmark and Share


  Mari N
En stark dikt och rena rama sanningen. Det finns massor av hemlösa i vårt land och vad vi glömmer är att även vi kan hamna där när som helst...
2007-09-18

    eva m h
Kom att tänka på Rosenbom som står som skulptur utanför Amiralitetskyrkan i Karlskrona. Han tiggde allmosor. Han frös ihjäl!
2007-09-17

  Just Emotions
stark text... bör alla läsa och tänka efter...
2007-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Isaac Bobjörk
Isaac Bobjörk