Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag under 1970-talet - Den har varit publicerad i flera olika sammanhang genom åren - Bland annat även förärad en plats som väggdekoration i en av vår huvudstads offentliga centralfastigheter... Den hand


Snöflinga


***

Snöflinga ...
Du faller så mjukt och tyst ...
Din sakta vita flykt mot marken
lugnar mina dystra tankar ...
Får mig att glömma
den höstvind som nyss flytt ...

*
Du kommer med kyla, snöflinga ...
Men din närhet skänker
både värme
och
en känsla av trygghet ...
Du gömmer
det höstvinden blottat
bakom all den grönska
sommaren skänkt ...

*
Snöflinga,
du faller så tyst
att man inte märker
din existens ...
Snöflinga,
ditt mjuka fall lugnar ...
... därför att du faller så tyst ...

*****

©Peter Stjerngrim




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 718 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2005-04-18 02:46



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Den tysta känslan, i djupa skogen uppe i norr, inte en mänsklig själ, så långt hörseln kan nå. Ett med naturen, och kan betrakta varje litet skeende - följande denna mjuka, tysta, fallande, snöflinga.

Så, landade jag i mitt sinne, så tyst, så tyst.
2015-12-16

  P-E-H
Ibland kan man finna känslan som man söker i de mest märkliga saker, händelser och ting.

Som tryggheten och värmen i en snöflinga.

Fint diktat..
2015-02-12

  Vid tangenten
Så vackert :)
2014-04-21

    ej medlem längre
Vackert diktat, fint att jag fick läsa denna. Snöflingefall som bomull för sinnet.
2014-02-16

  agneta pichler
så ortroligt vackert..
skrivet..
får mig och längta
till kylan.. och snöflingan
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP